Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко впроса за 1.6 бокер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко впроса за 1.6 бокер

Кояа е максималната брзина коя сте я вдигнали, зощо някако много високи ми се гледат обротите на ниски брзини 120км/ч 4000?

колко масло збира в мотора?
    и какво масло и колку в скоростната кутийа?

поздрав Кирил
    ALFA 145 1.6 BOXER

Ами по принцип двигателите са си високооборотни. Аз не съм я юркал мойта и не мога да дам сравнение за това. Иначе събира масло аконе се лъжа беше 4 литра, или 4,5... Не ми е в мен книжката да погледна. Масло й дават Селения, но говорих с колеги и раазправят, че Селенията не точно, че не става за нищо, но не и най-доброто. По тая тема мисля, че от 100 човека ще получиш най-малко 130 мнения.
    Важното е да е полусинтетика 10В40. Макар, че като я взех мойта беше с такова, но мотора вибрираше доста, а маслото беше направо препечено. При смяната сложиха 15в40 - изхождайки от това, че е на 195000 и че в Италия масло по принцип се сменя само в най-рядки случаи. Мотора се укроти, но ми се струва, че е възможно да са се поразхлопали повдигачи от това - не съм сигурен, защото я взех и веднага смених масло, така че нямам силни впечатления от преди това, освен вибрациите.

Масло в скоростната още не съм сменял - говорих с 1-2ма специалисти и по техен акъл не бързам - не било толкова зор. Плюс това му давали към стотина хиляди км преди смяна... Не знам това доколко е важно. Но нещо взе да ми вие откъм съединител/скоростна кутия и не знам дали не е добра идея да взема и да го сменя все пак това масло.
    Ебаси отговора стана....

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

Ами с 170-180 си върви без проблеми на 5200 мисля че беше!
      Масло 4 литра, в скоростната май беше 1 литър,аз със Селения до сега не съм карал,така че слагаш което искаш!
      145, 1.6 I.E. Boxer
      Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
      Subaru Legacy 2.5

Comment

За скоростите Тутела ЗЦ 75 синтетика за двигателя.... аз сам доволен от Мотул пълна синтетика
        Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
        Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
        Mercedes Benz A170 CDI FL '01
        Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Скоростите събират 2 литра точно. За двигателя 4 литра до белега за максимум.
          sigpic33201
          930 Quattroporte

Comment

благодаря на отговорите, значи ако е читав мотора 190 ще вдигне...
            а масло ще сменям следна недела...
            а свещи има в един магазин голден лодге гледам с такви е сега мотора по цена 6.5лв...

Поздрав Кирил
            ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

Аз с боксера съм вдигал макс към 195 някъде... И е на прекъсвач на пета. Масло за мотора - MOTUL 6100 - полусинтетика. Много съм доволен от него. Събраха се точно 4 кила до максимума на пръчката.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от kirilsk
                благодаря на отговорите, значи ако е читав мотора 190 ще вдигне...
                а масло ще сменям следна недела...
                а свещи има в един магазин голден лодге гледам с такви е сега мотора по цена 6.5лв...

Поздрав Кирил
                6.5лв. е добра цена,но има и ментета които умират бързо.Това цени в Скопие ли са?За скоростите ако са абсолютно празни събират 2,8л.Аз сложих някакво руско за 10лв. и бях много доволен
                Но това е за 33-ка,за 146 може и да има някаква разлика но се съмнявам
                Добре дошъл във форума

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Първоначално публикувано от JORDANGT
                  [6.5лв. е добра цена,но има и ментета които умират бързо.Това цени в Скопие ли са?
                  да тя цени са во Скопйе, одих в един магазин и бяха сщите голден лодге 12лв, след това ги намерих в един друг по 6.5 лв, но ми предложия и едни магнет марели по 4лв...
                  Поздрав Кирил
                  ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от kirilsk
                    Първоначално публикувано от JORDANGT
                    [6.5лв. е добра цена,но има и ментета които умират бързо.Това цени в Скопие ли са?
                    да тя цени са во Скопйе, одих в един магазин и бяха сщите голден лодге 12лв, след това ги намерих в един друг по 6.5 лв, но ми предложия и едни магнет марели по 4лв...
                    Поздрав Кирил
                    Виж дали нямате Денсо някъде,на тази цена са и те но са по-добри Маслото за мотора Селения 20К АР или Мотул 6100 и двете са 10в40
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз има един вапрос за маслото - Селения 20К значи ли че се сменя на 20 000 км , а не на 10 000 както обикновено ? Извинявам се за офф-а
                      Alfa Romeo 145 1.4 TS '99

Comment

две коли съм карал с denso - много добре се държат (20 хил км без забележки, после не знам); а и цената е ниска
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от svetlinst
                          Аз има един вапрос за маслото - Селения 20К значи ли че се сменя на 20 000 км , а не на 10 000 както обикновено ? Извинявам се за офф-а
                          По принцип да,но аз лично не ти го препоръчвам Аз какво то и масло да сипвам винаги го сменям на 8-9000 км.

П.С.ууууууу сса са сетих че мойто е за смяна
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Смених го маслото и сам супер доволен од него, смениг и свещите и се заебах що не си земах голден лодге, ама ще морам да вземам.

после каранйе 380км на отворен пьт, могам да кажам че колата много добре врви, на една нагорнина од Велес кьм Скопйе без никаков проблем оде с 130-140 (тийа брзини ми беа проблем за с БМВ-то с 125кс) , само ми е забележка че обротите са мноого високи, и е гласно, предполагам че колегите с твин спарк моторе нямат такива проблеми
                            ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

че тва проблем ли е!Аз обичам да ми пее Боксера!
                              145, 1.6 I.E. Boxer
                              Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
                              Subaru Legacy 2.5

Comment

Working...
                              X